Eger és környéke

Ezernyi látnivaló

Eger

Dobó tér

Eger barokk stílusú főtere mindig tele van élettel. A város szívében álló teret a környező utcákkal együtt  gyönyörűen felújították. Nyáron igazi mediterrán hangulatot áraszt, a tér elején álló szökőkút felfrissülést nyújt a meleg napokon.

Bazilika

Az Egri Bazilika – más néven Szent Mihály- és Szent János-főszékesegyház – Magyarország harmadik legnagyobb temploma . A csodás építményt Hild József tervezte. Az építkezés 1831-től 5 éven át tartott, az épületet 1837-ben szentelték fel.

Egri vár

Eger vára a magyar történelem meghatározó építménye, méltán a leghíresebb magyar vár. A Dobó István Vármúzeum számos érdekes kiállításnak ad otthont.

Szépasszonyvölgy

Eger belvárosától mindössze 25 perc sétára található a Szépasszonyvölgy. Hangulatos pincéivel, Eger híres boraival csábítja hangulatos sétára a látogatókat.

Érseki Palota

Az Egri Érseki Palota Kulturális, Turisztikai és Látogatóközpont 2016 óta fogadja látogatóit. A különleges egyházművészeti kiállításon a püspökök, érsekek életének mindennapjaiba tekinthetünk bele.

Török fürdő

Az autentikus hangulatot idéző Török Fürdő több évszázados múltra tekint vissza.A fürdőben az eredeti török stílusú medencék és a török fürdőzést idéző hamam (masszázs, gőz, leöntő fürdő) egyaránt megtalálhatóak. A fürdő jelenleg 6 medencével, magas színvonalú wellness és gyógyászati szolgáltatásokkal várja a látogatókat.

Termálfürdő

Az 1932-ben megnyitott Egri Termálfürdő Magyarország egyik legszebb, legismertebb fürdőhelye. Az 5 hektáron elhelyezkedő parkfürdő fedett-nyitott vízi élményszigettel, 13 medencével, sportpályákkal, játszótérrel várja a frissülni, gyógyulni vágyókat. 

Eger környéke

Felsőtárkány

Felsőtárkány Egertől 11 km-re található a Bükk lábánál, csodálatos panorámájával és természeti adottságaival az egriek egyik kedvenc kirándulóhelye. A település ékköve az elbűvölő Szikla-forrás és tó, ahol piknikezésre, horgászásra és erdei tanösvények megtekintésére is lehetőségünk van.

Egerszalók

Egerszalók a különleges Sódombról, gyógyvizéről és az Egerszalóki Boldogságos Szűz Mária templomról nevezetes.

Demjéni termáltó

A Demjén Termáltó tengerparti hangulatot idéző homokos medencével, gyerekmedencével, csúszdákkal, szaunákkal várja a látogatókat.

Demjéni Termálfürdő és Aquapark

A Demjéni Termálfürdő és Aquaparkban változatos hőfokú és méretű kültéri medencék, beltéri gyógymedencék, úszómedence, gyermekmedence található..
Az Aquapark nyújt felejthetetlen élményt nyújt a kisebbek számára is: gumikarikás rafting, kamikaze csúszda és ugrómedence teszi izgalamassá a fürdőzést.

Szilvásvárad, Szalajka-Völgy

Szilvásvárad a Bükkben található, mindössze 30 kilométerre Egertől. A kisvasúttal is elérhető, páratlan szépségű Szalajka-völgyben található a település egyik szimbóluma a festői Fátyol-vízesés, továbbá a Szikla-forrás, az Istállós-kői-barlang, Felső-tó, pisztrángos tavak  és a Szalajka-forrás.